Tilbud på forsikring – Stor guide

Fylder forsikringer også en stor del af dit budget? Er du sikker på at du har den rigtige dækning på dine forsikringer? I denne guide, kommer vi frem til hvordan du finder den billigste og bedste forsikring. 

Hvilke typer forsikringer skal jeg have?

Det er naturligvis individuelt, hvilke forsikringer man skal have – Nogen går igen for stort set alle, men flere forsikringer, kommer an på hvordan dit liv er sat sammen. Herunder, vil jeg hjælpe med at skabe et overblik over de forskelige forsikringstyper, samt i hvilke situationer du har brug for dem. 

Forsikringer til boligen

Der findes forskellige typer af forsikring til boligen, og vi forsøger at liste de forskellige herunder. Skriv gerne en kommentar nederst på siden, hvis vi har overset nogen.

Indboforsikring

En indboforsikring, dækker skader på dit indbo, ved f.eks. tyveri og brand. Nogle forsikringer dækker også (typisk som tilvalg) elektronik, fryservarer, mindre joller, cykler og lignende. Det er heller ikke unormalt at forsikringen dækker retshjælp.

En indbo forsikring, bør tegnes af alle – uanset om du bor til leje eller i eget hus. 

Husforsikring

Er du husejer, bør du have en husforsikring. En husforsikring, dækker typisk skader på dit helårshus, som følge af brand, storm, vanskader og lignende. Skulle du blive udsat for indbrud, er det også husforsikringen der skal dække de skader der er opstået på huset. Modsat indboforsikringen, som dækker dit løsøre. 

Ejerskifteforsikring

I forbindelse med køb af hus, bør du altid have en ejerskifteforsikring. Den dækker skjulte skader på det købte hus, som ikke fremgår af tilstandsrapporten. 

 

Få 3 tilbud på forsikring - 100% gratis

Forsikringer til bilen

Der findes også forskellige typer forsikringer til din bil – Nogen er lovpligtige, andre et tilvalg. 

Ansvarsforsikring til bil

Bilforsikring - TilbudEr du bilejer, skal du iflg. færdselsloven §105 have en ansvarsforsikring, som dækker skader på andre eller deres ejendele. En ansvarsforsikring dækker ikke skader på din egen bil.

Det kan blive uoverskueligt dyrt, hvis du ikke har en ansvarsforsikring på din bil:

  • Laver du en skade, vil du selv skulle afholde udgifterne til erstatning, til modparten.
  • Bliver du stoppet af politiet, vil nummerpladerne blive inddraget og du vil modtage en bøde.
  • Fra 1. januar 2019, koster det kr. 250,- PR. DAG, du ikke har den lovpligtige forsikring. Altså ca. 7.500,- pr. måned.

En ansvarsforsikring til bil, behøves ikke at være dyr. Det er altid en god idé at sammenligne hvad priserne hos de forskellige forsikringsselskaber. 

Kaskoforsikring til bil

En kaskoforsikring er, modsat ansvarsforsikringen, ikke lovpligtig. Har du optaget lån til køb af bilen, eller leaser du, vil de fleste finansieringsselskaber dog stille det som et krav for finansieringen af bilen, at der til enhver tid er tegnet kasko forsikring på bilen. Hos nogle selskaber er forsikringspræmien indregnet i ydelsen.

Kaskoforsikringen, dækker skader på din egen bil. Hos nogle forsikringsselskaber, er der inkluderet en førerulykkesforsikring – hos andre, er det et tilkøb. Husk at være opmærksom på dette, når du får et forsikringstilbud.

Forsikring til knallert, ATV og motorcykel

Ligesom på en bil, er en ansvarsforsikring lovplig til knallert, ATV og MC. 

Familiens forsikringer

Man bør også have en række personlige forsikringer, som dækker en selv og resten af familien. 

Sundhedsforsikring

En sundhedsforsikring, dækker en lang række behandlinger, så du ikke skal vente på ventelisterne i det offentlige. Behandlingerne foregår typisk hos speciallæger og på privathospitaler.

Ulykkesforsikring

Skulle du være uheldig at få varige mén, som følge af en skade – f.eks. et uheldigt løft, et trafikuheld, et fald eller lignende, er det en ulykkesforsikring der skal dække. 

Rejseforsikring

Du er ikke altid dækket af det offentlige, ifht. hjemrejse ifbm. rejser. Sæt dig derfor grundigt ind i, hvad det blå sygesikring dækker over. Det kan du læse mere om på borger.dk

Med en rejseforsikring, er du dækket i en lang række situationer – f.eks. hvis du bliver nødt til at aflyse rejsen, bliver syg på rejsen og meget andet. Alt sammen situationer, du ikke selv er herre over.

Livsforsikring

Med en livsforsikring, får dine nærmeste pårørende udbetalt en sum penge – enten som engangsydelse eller løbende over en periode, hvis du skulle dø. Det er en god måde at sikre sine efterladte økonomisk, så de ikke skal gå fra hus og hjem.

Flere forsikringstyper

Ovenstående er de mest anvendte forsikringer – Men der findes naturligvis mange andre forsikringer du kan tegne – det kommer helt an på hvordan dit liv er indrettet. 

Det er generelt en god idé at gennemgå dine forsikringer, f.eks. en gang om året. Der kan være mange penge at spare. Prøv f.eks. at få 3 forsikringstilbud her – der spares i snit 2.700,- om året!

Bådforsikring

Alle både bør have en ansvarsforsikring. Mindre joller, er ofte dækket af indboforsikringen, men tjek altid dette. For speedbåde og vandscootere, er det et lovkrav at fartøjet har en ansvarsforsikring.

Hundeansvarsforsikring & hesteansvarsforsikring

Har du hund eller hest, er du erstatningsansvarlig for de skader, dyret måtte forvolde. Derfor er det lovpligtigt med en ansvarforsikring.

Sådan får du de bedste og billigste forsikringer

Du bør, som tidligere nævnt, gennemgå dine forsikringer jævligt – f.eks. en gang årligt. Her skal du kigge på:

  • Er der noget der har ændret sig siden sidst? Er du måske flyttet, har fået hund eller lignende?
  • Hvad betaler du for dine forsikringer?
  • Hvordan er du dækket?

Når du har styr på ovenstående, kan det være en god idé at se om du an få samme dækning til en lavere pris. 

Der er flere måder, du kan sikre dig den bedste på forsikring. Når du ved hvilke forsikringer du har brug for, tager du fat i en række forsikringsselskaber, og får et tilbud. Husk dog at være opmærksom på om dækningen er den samme eller bedre end den du har. 

En anden metode, er at bruge en portal, hvor du kan få tilbud på alle din forsikringer, fra flere forskellige forsikringsselskaber. 

FINDFORSIKRING – Brugt af over 350.000, som i snit sparer 2700,- om året! 100% gratis og bruge. Klik her, få at få dine tilbud!

En tanke om “Tilbud på forsikring – Stor guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *